Page 1 of 3

Stiigo seadistamine

PostPosted: 10 May 2011, 18:49
by admin
Nii, nüüd olete käivitanud programmi stiigo.exe

Peale installeerimist, tuleb paika panna kontoplaan (Finants -> Kontod), kui seda automaalselt firma loomisel ei tehtud.

page14.JPG
page14.JPG (92.85 KiB) Viewed 58597 times



Küsimus kuidas määrata pangad, mis tulevad arvele, vastus on lehel Pank

page15.JPG
page15.JPG (87.89 KiB) Viewed 58597 times


:ugeek: :ugeek:

Viimane samm on vaikimisi kontode määramine (Lisad -> Vaikimisi kontod)

page16.jpg
page16.jpg (62.19 KiB) Viewed 58596 times



:) Õnnitlen olete läbinud viimase tähtsa seadistamisprotsessi ja soovin Teile head kasutamist !

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 04 Jun 2011, 12:44
by arxx82
Tere!

Idee ja teostus siiani igati kiiduväärt! Testiks antud tarkvara pisut, aga hetkel ei nuputanud välja, mismoodi kontodele algsaldod anda saab?

Terv.

A.

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 04 Jun 2011, 19:45
by admin
arxx82 wrote:Tere!

Idee ja teostus siiani igati kiiduväärt! Testiks antud tarkvara pisut, aga hetkel ei nuputanud välja, mismoodi kontodele algsaldod anda saab?

Terv.

A.


Tere,

testijad alati teretulnud ! Eeldan, et stiigoadmin programmist on ka firmal raamatupidamistperiood avatud.

---

Algsaldod tuleb omistada pearaamatu (menüü Finants -> Finantskanded) kaudu (valida dokument, AL: algsaldod)
- kus üks kanderinda on aktiva konto
ja
- teine rida on passiva konto

Tervitab,
Ingmar

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 06 Sep 2011, 14:03
by gette
Tere,
kahjuks ei õnnestunud seadistada kontoplaani. Klikates "impordi kontoplaan", andis süsteem veateate, et ÜLD süsteemis on kontod seadistamata...mida see tähendab? Kuidas seda siiski teha saaks, päris käsitsi ei ole ka mahti neid sisse toksida...Ette tänades, Kristin

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 06 Sep 2011, 14:12
by gette
täpsustan veateadet: kontoplaani (aadress) lugemine ebaõnnestus. Konto klassifikaator Üld süsteemis defineerimata! R3. Ootan infot, mida edasi teha!

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 06 Sep 2011, 23:00
by admin
gette wrote:Tere,
kahjuks ei õnnestunud seadistada kontoplaani. Klikates "impordi kontoplaan", andis süsteem veateate, et ÜLD süsteemis on kontod seadistamata...mida see tähendab? Kuidas seda siiski teha saaks, päris käsitsi ei ole ka mahti neid sisse toksida...Ette tänades, Kristin


Impordi kontoplaan ? See olemas vaid firma peal klikkides ja toetatud on vaid Stiigo formaat. Millist faili impordite ? Sest firma loomisel küsitakse Teilt kas loome vaikimisi kontoplaani. Samas on Teil justkui installeerimisel midagi viltu läinud, et üldist klassifikaatorit pole.

Kui pole veel palju andmeid sees, soovitan stiigoadmin abil andmebaas uuesti luua st 0 alustada. Selleks võtke stiigoadmin ja menüüpunkt Taasta varukoopiast, täiesti tühja baasi faili saate siit http://www.stiigo.com/download/estbk_blank.sql Hoiatan veelkord, siis lähevad kõik eelmised andmed kaduma !


Tervitab,
Ingmar

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 23 Oct 2011, 22:51
by mluha
Algsaldod tuleb omistada [u]pearaamatu [/u] (menüü Finants -> Finantskanded) kaudu (valida dokument, AL: algsaldod)
- kus üks kanderinda on aktiva konto ja
- teine rida on passiva konto

Millisele kontole need algsaldod tuleb luua?

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 24 Oct 2011, 20:47
by admin
mluha wrote:Algsaldod tuleb omistada pearaamatu (menüü Finants -> Finantskanded) kaudu (valida dokument, AL: algsaldod)
- kus üks kanderinda on aktiva konto ja
- teine rida on passiva konto

Millisele kontole need algsaldod tuleb luua?


Siin peate juba firma raamatupidajaga konsulteerima, sest see sõltub ju kontoplaanist. Kui Teil enda kontoplaan, siis tuleb sealseid kontosid kasutada.

Algsaldod tuleb luua nendele kontodele, millistele on programmi kasutusele võtu kuupäevaks saldod tekkinud. Teistele kontodele tekivad saldod töö käigus

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 03 Nov 2011, 13:46
by üks kasutaja
Tere,
Kasutan viimast versiooni ja olen väga rahul.
Tekkis küsimus käibeandmiku kohta
Käibeandmikus kontod klassifikaatoriga üld ja koond ei summeeri detailse kontode andmed
Käibeandmiku printimisel võiks lisada võimalus trükkida ilma 0 ridadeta
Võiks ka lisada võimalus trükkida arvete nimekiri.

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 09 Nov 2011, 18:52
by admin
üks kasutaja wrote:Tere,
Kasutan viimast versiooni ja olen väga rahul.
Tekkis küsimus käibeandmiku kohta
Käibeandmikus kontod klassifikaatoriga üld ja koond ei summeeri detailse kontode andmed
Käibeandmiku printimisel võiks lisada võimalus trükkida ilma 0 ridadeta
Võiks ka lisada võimalus trükkida arvete nimekiri.


Tere,

et selle vea parandan ära. Ntx kui konto algusega 55, siis peab olema ka seal konto 55 summa ja ka 5501 summa jne.

Aga mida tähendab võimalus trükkida arvete nimekirja ? Mul oleks vaja detailsemat infot, et milleks seda kasutatakse.

Tervitab,
Ingmar

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 11 Nov 2011, 12:14
by üks kasutaja
Tere,
Sisestatud ostu- ja müügiarved võiks saada väljatrükkida teatud ajavahemiku või kuupäeva seisuga, võib olla ka märgistusega kas makstud või mitte .Vaja oleks lihtsalt mugavuse pärast, et oleks parem ülevaade.

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 03 Dec 2011, 15:18
by admin
üks kasutaja wrote:Tere,
Sisestatud ostu- ja müügiarved võiks saada väljatrükkida teatud ajavahemiku või kuupäeva seisuga, võib olla ka märgistusega kas makstud või mitte .Vaja oleks lihtsalt mugavuse pärast, et oleks parem ülevaade.


Väljatrüki võimalus on nüüd 0.77 ver. olemas.

Tervitab,
Ingmar Tammeväli

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 14 Feb 2012, 19:38
by y
Tere,
laadisin alla ning kõik töötab ilusti, siiani tundub supper.Ainus asi, ma ei leia kusagilt Ladu ? nii kui müügiarvet proovin teha, ütleb, et ei ole laos kirjeldatud, aga lao valik mul puudub?

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 14 Feb 2012, 22:16
by admin
y wrote:Tere,
laadisin alla ning kõik töötab ilusti, siiani tundub supper.Ainus asi, ma ei leia kusagilt Ladu ? nii kui müügiarvet proovin teha, ütleb, et ei ole laos kirjeldatud, aga lao valik mul puudub?


Tere,

tegemist on "0" laoga ja see kehtib ainult artiklite puhul, kus tüüp "Kaubad". Soovitan teha teil endale sobiva artiklite grupi (või valige tüübiks Teenused), siis puudub "0" lao arvestus.

Siin täpsemalt artiklite kirjeldamisest:
http://www.stiigo.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=47

Kaubad tüübi puhul saate müügiarvega müüa niipalju, kui ostuarvega on kaupu laekunud. Kui soovite müüa artiklit, mille tüüp kaubad ja ntx nimetus potased 15 tükki, kuid reaalselt pole potaseid kunagi sisse tulnud, siis programm ei luba neid ka müüa.


Samuti ei pea ostuarvel te üldse valima artiklit, võite panna kirjelduse + kontod aga lihtsalt tülikas on pidevalt valida raamatupidamiskontosid.


Tervitab,
Ingmar Tammeväli

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 08 Mar 2012, 19:13
by admin
Tere,

kahjuks pole eriti Meritiga tuttav, selletõttu ei tea ka kas saab otse andmebaasist lugeda. Mõneti kahtlen, sest enamus rp. programme hoiavad andmebaase parooli all, mida vaid tarkvara teab.

Kas antud programmil mõnda ekspordi võimalust pole, kus andmed teksti/xml faili saadetakse ? Ntx kontoplaani oskab Stiigo võtta tekstifailidest, kui õige formaat.

Tervitab,
Ingmar Tammeväli

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 02 Apr 2012, 13:11
by aniita
Kas arvet on võimalik siduda mingi funktsiooniga, et automaatselt tekiks arve väljastaja kohale kasutaja järgi nimi?

Muutsin arve reportsi, et oleks arvel ka jalus, kuid osad arved on 2 lehelised, kuigi arve mahub ridade ja info poolest 1 lehele, kus ma vea tegin?

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 03 Apr 2012, 17:44
by admin
aniita wrote:Kas arvet on võimalik siduda mingi funktsiooniga, et automaatselt tekiks arve väljastaja kohale kasutaja järgi nimi?

Muutsin arve reportsi, et oleks arvel ka jalus, kuid osad arved on 2 lehelised, kuigi arve mahub ridade ja info poolest 1 lehele, kus ma vea tegin?


Tere,

hetkel Stiigo järgmine versioon tegemisel, ma võtan selle soovi arvesse. Arvan, et viisite jaluses arve koostaja liiga alla.

Tervitab,
Ingmar Tammeväli

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 04 Apr 2012, 00:27
by aniita
admin wrote:
aniita wrote:Kas arvet on võimalik siduda mingi funktsiooniga, et automaatselt tekiks arve väljastaja kohale kasutaja järgi nimi?

Muutsin arve reportsi, et oleks arvel ka jalus, kuid osad arved on 2 lehelised, kuigi arve mahub ridade ja info poolest 1 lehele, kus ma vea tegin?


Tere,

hetkel Stiigo järgmine versioon tegemisel, ma võtan selle soovi arvesse. Arvan, et viisite jaluses arve koostaja liiga alla.

Tervitab,
Ingmar Tammeväli


Selle saime korda, kuid tekkis veel küsimus, et kui ma arvet ennast vaatan siis seal on viivise protsent ilusti olemas ja ka käibemaksu info, kuid välja prinditaval arvel see puudub. Kuidas või milliste funktsioonidega oleks need võimalik sisestada?

Tiina

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 05 Apr 2012, 10:11
by Guest
Kas Stiigo puhul on võimalik ainult Windowsi põhist andmebaasi kasutada?

Re: Stiigo seadistamine

PostPosted: 06 Apr 2012, 22:34
by admin
Guest wrote:Kas Stiigo puhul on võimalik ainult Windowsi põhist andmebaasi kasutada?


Tere,

Stiigol pole küll vahet, kus ja millise op. süsteemi peal andmebaas ise asub. Põhiline, et oleks Postgres >=8.3.

Kasvõi võiks Teie Postgres andmebaas asuda Hiinas Redhat ja Teie teeksite Tallinnas tööd, kasutades seda Hiinas asuvat serverit.


Tervitab,
Ingmar Tammeväli