Üldised küsimused

Juhendid / küsimused / ettepanekud. Ärge siis Stiigo projekti toetamist ära unustage ;)

Millist funktsionaalsust sooviksite järgmisena ?

Stiigo Linuxi versiooni
0
No votes
Palgamoodul
9
56%
Põhivara
5
31%
Müügitellimused / pakkumised
0
No votes
Ladu
2
13%
 
Total votes : 16

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 18 Aug 2011, 09:37

isakene wrote:Endiselt ei saa toimima. Itimees sügas kukalt ja avaldas arvamust, et kuna purgid on kõik kohtvõrgus, siis ruuteri konf ei tohiks asjale üldse mõjuda. Proovisin järele, keerasin port forwardingu kinni - ei mingit muutust, endiselt üks arvuti pääseb sisse, teised mitte. Tulemüüri lülitasin prooviks üldse välja, ei aidanud. Proovisin ka pg_hba.conf-is aadresse ümber tõsta, et äkki mingi loll süntaksiviga. Itimees tõstis lõpuks käpad püsti, tema võrku nii hästi ei tundvat.

Siiani olukord endine - vistaga purk pääseb kohtvõrgus sisse, xp-d mitte.



Nö süsteemi nägemata on raske nõu anda. Aga tuleb alustada välistamistega:
A) On olemas programmike, mis tegelt lihtne veebiserver ja päringutele vastab tere http://www.stiigo.com/download/stiigotest.exe
Tõmmake see alla ning pange serveril tööle, võite korraks Postgres serveri välja lülitada ning panna veebiserver 5432 pordile tööle, programmis enne käivita server vajutamist kirjutage siis pordi 8080 asemel 5432.

Nüüd kui ruuter õigesti konfitud, siis sisevõrgu arvutid peaksid saama tervituse, kui sirvijas kirjutavad http://teieandmebaasiserveripaadress:5432

Kui see toimis, siis järelikult ruuter õigesti konfitud ja võite Postgres baasi uuesti tööle panna

B) kui tuleb Stiigo login dialog, siis kuva täiendavad seaded ja vaadake üle, kas seal on teie andmebaasi aadress ja õige port.
C) kas XP arvutite tulemüür ei keela Stiigol ühendust teha (lisada exception listi, et Stiigot ei piiraks)

Kui ruuteris muudate ära forwardimise aadressite järjestuse, kas siis ikka Vista saab sisse ? Ala XP arvuti on nüüd ees. Mul tunne, et justkui teil nimistus esimene masin saab alati ligi.


Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby isakene » 22 Aug 2011, 22:22

Töötab. Ma nimelt oma suures tarkuses arvasin et piisab vaid serverarvuti tulemüüri sättimisest. Ei olnud nii lihtne, tuli ka kõigi ülejäänud purkide tulemüür ära seadistada. ;) Aga nagu ma eelpool kirjeldasin, kohtvõrgus ei olnud ruuteri seadmine vajalik, kõik töötab suurepäraselt ilma igasuguse port forwardinguta.

Vistaga arvutiga toimunu oli muu anomaalia. Ma nimelt installisin stiigo koos postgrega kõigepealt sinna, et vaadata millega üldse tegemist on. Alles peale seda sai serverarvuti tekitatud. Ning nüüd, kui serveris stiigo.exe avasin, suunas see mind tagasi vistapurgi andmebaasi. Kui vistapurgist postgre ära kustutasin, käitus purk logimisel nagu ülejäänud arvutidki. Olgu tulevikus minusugustele lollikestele õpetuseks. :D

Üks anomaalia veel: kui tekitasin juurde kasutaja, kelle kasutajanimi sama mis eesnimi, keeldus programm kasutajat kangekaelselt sisse logimast, väites et sellenimelist kasutajat pole üleüldse olemas. Tuli juurde tekitada kolmas kasutaja täpselt samade andmetega, ainult kasutajanimega "raamatupidaja" ja kõik toimis.
isakene
 
Posts: 4
Joined: 11 Aug 2011, 13:50

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 22 Aug 2011, 23:35

Tegijal ikka juhtub, aga minu soovitus võta kindlasti viimane Stiigo 0.72, sest seal palju kriitilisi veaparandusi sees.
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby isakene » 01 Sep 2011, 22:05

Niih.

1. Kui ma seadistasin stiigo vana versiooni ära, kas uue versiooni paigaldamisega pean hakkama uuesti seadistama?

2. Tekitasin arvete nimekirja mõned artiklid ja teenused. Kui ma tahan nüüd nende artiklite peale arvet teha, ütleb programm, et ma ei ole neid artikleid laos kirjeldanud ja arvet teha ei saa. Kust ma selle lao leian?
isakene
 
Posts: 4
Joined: 11 Aug 2011, 13:50

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 02 Sep 2011, 11:05

isakene wrote:Niih.

1. Kui ma seadistasin stiigo vana versiooni ära, kas uue versiooni paigaldamisega pean hakkama uuesti seadistama?

2. Tekitasin arvete nimekirja mõned artiklid ja teenused. Kui ma tahan nüüd nende artiklite peale arvet teha, ütleb programm, et ma ei ole neid artikleid laos kirjeldanud ja arvet teha ei saa. Kust ma selle lao leian?


Programmiga nii, et korra seadistad ära ja kui sama andmebaas, siis ei pea enam uuesti seadistama. Kui mitu firmat, siis tõesti neile peab ntx eraldi vaikimiskontod ära seadistama, sest paljudel juhtudel on firmadel erinevad kontoplaanid.

---


Ladu on sisuliselt "0" lao tüüpi st oletame väikefirma (ladu = tagatuba), ta ostab sisse 1 karbi potaseid (ostuarve / see tekitab laoseisu), nüüd paneb marginaali otsa ja müüb edasi (laoseisu muutub). Kaubad on spetsiaalne süsteemne tüüp, mis vaatab, et sa saad müüa vaid niipalju, kui reaalselt on ka kaupa sisse tulnud (ostetud).

Järgmises versioonis lasen ise artikli tüüpe defineerida (järgmine nädal ilmub 0.74), kuid need ei kasuta mitte mingisugust laoarvestust nagu teenuski. See pigem nagu grupeerimiseks vajalik. Arvele võib ka vaba käega kirjelduse panna ilma artiklit ja teenust valimata, raamatupidamislikud kontod tuleb vaid ära määrata.

tervitab,
ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Ostuarvele ei saa valida artiklit

Postby mluha » 18 Nov 2011, 13:01

Ei oska ostuarve sissevõtmisel valida sobivat artiklit - valikust saab valida ainult "Ettemaks", kuid teisi artikleid ei saa valida.
mluha
 

Re: Ostuarvele ei saa valida artiklit

Postby admin » 19 Nov 2011, 16:54

mluha wrote:Ei oska ostuarve sissevõtmisel valida sobivat artiklit - valikust saab valida ainult "Ettemaks", kuid teisi artikleid ei saa valida.


Kas artiklid nimekirja alt olete uued artiklid defineerinud :?: Soovitan kindlasti ka märkida müügi- ja ostukonto, sest siis ei pea tulevikus arvereal neid uuesti valima.

Ostuarvel saab ka vaba käega artiklit kirjeldada, lihtsalt tuleb panna kirjeldus, konto ja km.

Vaikimisi artikleid on kahte tüüpi:
- teenused st siis puudub vaikimisi ladu
- kaubad, siis juba vaikimisi 0 ladu; ehk ostan - müün mudel. Saad müüa täpselt niipalju kui sisse ostsid.

Samas selle artikli tüübi valiku juures on ka nupp, millega saate endale sobiva nimega artikleid defineerida (need ei pea laoarvestust). Ostuarvel lihtsustab tegevust, kui teil ntx mingid kindlad kulud (kasvõi üür, telefon jne).

Tervitab,
Ingmar Tammeväli
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: käibemaksu määramine

Postby mluha » 29 Nov 2011, 23:06

Tere!
Ettevõtte muutus käibemaksukohuslaseks. Arve tegemisel aga ei ole võimalik muuta arvel olevat rida "Käibemaks". Seal on "Ei arvesta" ning seda ei paista olevat võimalik kuskilt ka muuta. Artiklile lisasin "Käibemaks 20%", kuid arvel seda võimalust ei paku.
Palun abi.
mluha
 

Re: käibemaksu määramine

Postby admin » 30 Nov 2011, 19:39

mluha wrote:Tere!
Ettevõtte muutus käibemaksukohuslaseks. Arve tegemisel aga ei ole võimalik muuta arvel olevat rida "Käibemaks". Seal on "Ei arvesta" ning seda ei paista olevat võimalik kuskilt ka muuta. Artiklile lisasin "Käibemaks 20%", kuid arvel seda võimalust ei paku.
Palun abi.


Tere,

selleks tuleb võtta stiigoadmin ja sealt firma KMKR number ära täita. Ning siis uuesti Stiigo käivitada. Kui firmal puudub KMKR number, siis Stiigo käibemaksu ei lase kasutada, see on korrektsuse mõttes vajalik.
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby alex » 02 Dec 2011, 12:00

Mingil põhjusel juhtub aegajalt seda, et näiteks üks sisestatud müügiarve kadus lihtsalt ära ja näiteks kaks ostutellimust samuti. See juhtus näiteks peale kümnekonna ostuarve järjestikust kinnitamist. Ma pole küll suuremasi db guru, aga näiteks tellimusi ma näen otse baasist orders tabelist, aga programmis neid ei näidata. Müügiarvet ma justkui ei leia kuskilt enam.
alex
 

Re: Üldised küsimused

Postby alex » 02 Dec 2011, 13:10

Lisaks veel tähelepanekuid:
* See kadunud müügiarve ongi kadunud (oletan, et ta oli tabelis bills). id serial väli algab number 4'ga, kuigi ma oletan, et enne ostuarveid sisestatud müügiarve omas sequency numbrit kas 1, 2 või 3. Mis moel tabel ümber kirjutatakse, et eestotsast numbrid ära visati, vot ei tea seda hingeelu.
* Tabelis classificators on Kaardimakse value väärtus '-2', aga ma arvan, et see peaks '1' olema? Kaardimakse väärtuspäev on ju current day + 1.
* Ettepanek: arvete, tellimuste, tasumiste jms sirvimiseks võiks olla arve, tellimuse vms. vaates eelmine ja järgmine nupp.
alex
 

finantskande alla PV - pank välja

Postby mluha » 03 Dec 2011, 00:37

Kuidas saaks finantskannete alla lisada dokumenditüübi "PV - pank välja" või näiteks "PS - Panga intressi laekumine"?
Aitäh,
Mattias
mluha
 

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 03 Dec 2011, 15:23

alex wrote:Lisaks veel tähelepanekuid:
* See kadunud müügiarve ongi kadunud (oletan, et ta oli tabelis bills). id serial väli algab number 4'ga, kuigi ma oletan, et enne ostuarveid sisestatud müügiarve omas sequency numbrit kas 1, 2 või 3. Mis moel tabel ümber kirjutatakse, et eestotsast numbrid ära visati, vot ei tea seda hingeelu.
* Tabelis classificators on Kaardimakse value väärtus '-2', aga ma arvan, et see peaks '1' olema? Kaardimakse väärtuspäev on ju current day + 1.
* Ettepanek: arvete, tellimuste, tasumiste jms sirvimiseks võiks olla arve, tellimuse vms. vaates eelmine ja järgmine nupp.


Versioonides alla 0.74 oli võimalik viga, et järjest sulgesite avasite arvet, siis küsis järgmise nr.

Tabel on numerators, kus firmapõhiselt on arve nr, see pole sequence põhine. cr_num_val on viimane number, mida kasutati.

BLNR = müügiarve viimane nr;
ABLNR = müügarve kandeseeria
ABPNR = ostuarvete kandeseeria
ABCNR = kreeditarve kandeseeria
ABRNR =ettemaksuarve kandeseeria

Võite seal nö otse uuendata andmebaasi tabelis.

Arvatavasti ettepanek teostub järgmistest versioonides, konsultandid kiitsid heaks.


Tervitab,
Ingmar Tammeväli
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: finantskande alla PV - pank välja

Postby admin » 03 Dec 2011, 15:26

mluha wrote:Kuidas saaks finantskannete alla lisada dokumenditüübi "PV - pank välja" või näiteks "PS - Panga intressi laekumine"?
Aitäh,
Mattias


Hetkel kasutaja ei saa finantskannetes enda dokumenditüüpe defineerida, see jääb järgmistesse versioonidesse.
Võite ju võtta dok. tüübiks memoriaalorder ja panna selgitusse ala algusesse PV: .... või PS: .... see oleks hetke lahendus.
Tasumiste/laekumiste moodulis saab ju lisaridasid panna, soovitaks neid mooduleid kasutada.


Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby alex » 03 Dec 2011, 18:55

Ega keegi ole viitsinud käibedeklaratsiooni valemeid sisse togida, kes stiigo enda kontoplaani kasutab? vorm_V.xml faili tahaks. Siin kuskil foorumis oli, aga see on valemitest tühi. Ehk saaks keegi jagada või admin selle faili sinna lingile panna? Variant ka ehk siia pasteerida selle faili <formula><![CDATA[]]></formula> read, kus CDATA[mingivalem]. Tänud ja kummardused ette!
alex
 

Re: Üldised küsimused

Postby alex » 03 Dec 2011, 19:01

[quote="alex"]Ega keegi ole viitsinud käibedeklaratsiooni valemeid sisse togida, kes stiigo enda kontoplaani kasutab? vorm_V.xml faili tahaks. Siin kuskil foorumis oli, aga see on valemitest tühi. Ehk saaks keegi jagada või admin selle faili sinna lingile panna? Variant ka ehk siia pasteerida selle faili <formula><![CDATA[]]></formula> read, kus CDATA[mingivalem]. Tänud ja kummardused ette![/quote]

Ups minu enda näpukas, fail on siiski täitsa valemitega olemas. Ei tea kuidas ma siis ilma valemiteta faili arvasin alla tirivat. Case closed! Tänud aga pealikule tänuväärt ettevõtmise ja tavakodanikule kättesaadava programmi eest.
alex
 

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 03 Dec 2011, 19:07

Kuigi case closed, panen lingi ikka uuesti http://www.stiigo.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3 8-)

Vormide defineerimine lõbus tegevus ja seda ei pea mitte kartma :P

Kindlasti soovitus kõigile kasutajatele, et hoidke ka silma peal numbritel st ka aeg-ajalt kontrollige, sest testijad võivad ka vigu mitte märgata.

Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

"Salvestamine ebaõnnestus" veateade

Postby mluha » 02 Jan 2012, 23:41

Ostuarvel kadus ära võimalus määrata artiklit (ripmenüü nuppu veerus artikkel ei ole enam) ning arvet ei saa salvestada. Salvestamisel annab veateate:
"Salvestamine ebaõnnestus!"
"Põhjus; #11 (estbak_fra_bills.pas, line 5598)"

Kuidas vigane ostuarve kustutada või ümber teha?

Aitäh,

Mattias
mluha
 

Re: "Salvestamine ebaõnnestus" veateade

Postby admin » 03 Jan 2012, 00:54

mluha wrote:Ostuarvel kadus ära võimalus määrata artiklit (ripmenüü nuppu veerus artikkel ei ole enam) ning arvet ei saa salvestada. Salvestamisel annab veateate:
"Salvestamine ebaõnnestus!"
"Põhjus; #11 (estbak_fra_bills.pas, line 5598)"

Kuidas vigane ostuarve kustutada või ümber teha?

Aitäh,

Mattias


Tere,

ei oska ilma andmeid nägemata midagi öelda. Kas teil stiigo all on firma käibemaksudele rp. kontod omistatud ?

Juhul, kui jah, siis võiks saata enda andmebaasi bugs <att> stiigo.com

Stiigoadmin all teha siis nö varukoopia andmebaasist.

Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby Inari » 09 Jan 2012, 15:57

Tere,

Selline küsimus, et millegipärast ei näita arvetel täielikku firma nime, kui on 18 tähemärki firmanimel, jätab viimased kolm tähemärki välja. Kuidas on võimalik täisnime nähtavaks teha.
Inari
 

PreviousNext

Return to Raamatupidamistarkvara Stiigo

Who is online

Users browsing this forum: BogirGlomb and 1 guest

cron