Üldised küsimused

Juhendid / küsimused / ettepanekud. Ärge siis Stiigo projekti toetamist ära unustage ;)

Millist funktsionaalsust sooviksite järgmisena ?

Stiigo Linuxi versiooni
0
No votes
Palgamoodul
9
56%
Põhivara
5
31%
Müügitellimused / pakkumised
0
No votes
Ladu
2
13%
 
Total votes : 16

Üldised küsimused

Postby admin » 24 May 2011, 17:56

Tere, antud vestlusringis vastan lihtsatele küsimustele.
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby Kalle » 26 May 2011, 10:04

Tere ja jõudu edaspidiseks!

Foorum tundub hetkel kuidagi hõredavõitu :) Aga püüame seda siis miskitmoodi sisustada. Mõned tähelepanekud.

1. Juhend. Vajalik asi, pole kahtlustki. Esialgu oleks F1 ka abiks. See on muide asi, milles ma võin proovida kaasa lüüa.
2. Kasutajaliidese kohta ütleks esialgu niipalju, et aknad võiks meelde jätta oma asukoha. Ja menüü lõpud on (vähemalt Windows 7 puhul) "ära lõigatud" st viimased tähed on puudu.
Üldse tundub mulle, et enne uute moodulite lisamist oleks otstarbekas olemasolevaid kohendada. Praegu ei leidnud ma näiteks võimalust uue artikli lisamiseks otse arvelt... Samuti ei leidnud ma tasumise juures kontot, valikus on tühjus. Kuidas seda seadistada, esialgu aru ei saanud, juhendit ka pole. Aga see võib vabalt olla ka minu enda viga...

Mõte siis selline, et püüan jõudumööda ideid genereerida, kuidas mida paremaks saaks teha. Kogemus raamatupidamisprogrammidega töötamisel olemas alates 1993. aastast, loetellu kuuluvad Eeva, Hansa-seeria, RAMIX, Joosep, Rapid, Profit ja Merit. Igal programmil on oma head ja vead, kui äkki üritaks need "head" üle võtta... ;)

Jõudu veelkord,
Kalle
kallep65< ättttttttt >hot.ee
Kalle
 
Posts: 1
Joined: 26 May 2011, 08:48

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 27 May 2011, 10:56

Tere,

eks ta olegi alguse probleem, sest juhendit veel ei saa kirjutada, kuna asjad peavad koodis paika esmalt jooksma.


Foorumi hõredus sellest tingitud, keegi ei julge veel asja kasutada ja asi muutus natuke kiiremini avalikuks, kui lootsin :P

---

Samuti ei leidnud ma tasumise juures kontot

Selleks tuleb võtta kontoplaan ja pank ära seostada rp. kontoga; ntx kui sul default kontoplaan 10120 a/a Swedbank EUR, siis valid panga lehelt sinna panga ja kirjutad A/a nr. Ning salvestada, järgmine kord peaks tasumisel pank kenasti näha olema.

See seadistamine ka enamasti ühekordne piin 8-)

---
Kas neist ära lõigatud menüüdest saaksid pildi saata, sest iroonia selles, enamus mu entusiastidest on ka XP. Kuna lihtsalt arendusvahendid ei kipu W7 peal korrektselt töötama :ugeek:

Artikli lisamisel otse arvelt, pean roadmapi avalikuks tegema nö see ticket on üleval. Iroonia selles, et ei ole saavutatud üksmeelt, kuidas see teostada, mina ütlesin shortcuti, et Ctrl ja + avaks artiklite sisestuse. Kõik arvamused teretulnud, sest see läheb lähiajal juba muutmisele.


Aus vastus team leaderina üritanud teisi raamatupidamisprogramme mitte piiluda, sest alateadvuses tekib kopeerimine, siis kopeerid asja, mis olemas...

Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 27 May 2011, 11:07

Üldiselt, kui huvi on saab vead / ettepanekud postitada bugtrackerisse

http://www.stiigo.com/mantis/view_all_bug_page.php

või

bugs < ättt > stiigo.com

Tulevikkus vaadates, peab veel lihtsamatele andmebaasidele toetuse tegema. Paistab, et Postgres andmebaas on natuke tavakasutajatele keerukas, samas on ta vajalik firmale, kus N kasutajat korraga peal.

Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Osaline laekumine

Postby pillead » 12 Jun 2011, 16:10

Tere,

püüan Teie programmis teha raamatupidamist. Üldiselt on üsna hästi sujunud, aga täna püüdsin müügiarvele osalist laekumist peale panna ja ei õnnestu kuidagi.Viga vist on minus :roll: Üks küsimus veel, kas on mingi võimalus muuta finantskannetes kontosid???

Tervitades,

Pille
pillead
 
Posts: 2
Joined: 12 Jun 2011, 16:03

Re: Osaline laekumine

Postby admin » 12 Jun 2011, 19:15

pillead wrote:Tere,

püüan Teie programmis teha raamatupidamist. Üldiselt on üsna hästi sujunud, aga täna püüdsin müügiarvele osalist laekumist peale panna ja ei õnnestu kuidagi.Viga vist on minus :roll: Üks küsimus veel, kas on mingi võimalus muuta finantskannetes kontosid???

Tervitades,

Pille


Tere,

programm testimise faasis st. vigu võib veel esineda 8-)


Kas võtsite Laekumised käsitsi, siis kliendi ja valisite tema arve (checkbox), sisestasite sinna uue summa , ntx arve oli 50 eurot teie panite 25 eurot ja vajutasite kinnita. Ehk oskate detailsemalt kirjeldada (sisendandmed), et mis täpsemalt ei õnnestunud.Võite ekraanipildid ja tegevuste kirjelduse ning arvatava vea saata bugs <ätt> stiigo.com aadressile.


Salvestatud finantskannetel ei saa kontot muuta, siis tuleks Ctrl+Delete vajutada finantskande all ja kande rida uuesti luua.

Samas muuta saab vaid neid kandeid, mis on tehtud pearaamatu (finantskanded) kaudu.

---
Ostu - Müügireskontro / Pank jne kandeid saate vaadata, kuid muuta ei saa. Asi selles, et ntx kui laekumiste kannet hakatakse eraldi muutma, siis lähevad andmed sünkroonist välja. Seda disaini pole mitte paha pärast rakendatud vaid kogemused näitavad, et selline kahest kohast muutmine toob kaasa paraja kaose.

Kui võtate kinnituse maha ntx laekumisel, siis kanded tühistatakse ning kinnitamisel luuakse uuesti.

Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby Reet » 15 Jun 2011, 12:38

Tere!

Mul on küsimus pearaamatu ja päevaraamatu kohta. Mõlema puhul tuleb kande selgituseks mitte kandele märgitud selgitus, vaid vastavas kandes esimesena kasutatud konto nimetus. Kas seda saab kuidagi ise muuta?

Tänud!
Reet
Reet
 

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 15 Jun 2011, 23:26

Reet wrote:Tere!

Mul on küsimus pearaamatu ja päevaraamatu kohta. Mõlema puhul tuleb kande selgituseks mitte kandele märgitud selgitus, vaid vastavas kandes esimesena kasutatud konto nimetus. Kas seda saab kuidagi ise muuta?

Tänud!
Reet


Tere

päevaraamatus tõesti väljastuse viga.
Samas pearaamatus justkui korrektne, sai tekitatud finantskanne, kus kaks kannet, siis mõlema kirjeldused olid korrektsed.

Pearaamatu koha pealt võite ekraanipildi saata bugs<att>stiigo.com ja nö joonida ümber puudulikud kohad ning ka finantskande aknast pilt.
---------

Soovitan alla laadida versiooni 0.63 seal on muudetud päevaraamat. Tänan ka tagasiside eest.

---------


Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Osaline laekumine

Postby Guest » 18 Jun 2011, 22:56

[quote="admin"][quote="pillead"]Tere,

püüan Teie programmis teha raamatupidamist. Üldiselt on üsna hästi sujunud, aga täna püüdsin müügiarvele osalist laekumist peale panna ja ei õnnestu kuidagi.Viga vist on minus :roll: Üks küsimus veel, kas on mingi võimalus muuta finantskannetes kontosid???

Tervitades,

Pille[/quote]

Tere,

programm testimise faasis st. vigu võib veel esineda 8-)


Kas võtsite Laekumised käsitsi, siis kliendi ja valisite tema arve (checkbox), sisestasite sinna uue summa , ntx arve oli 50 eurot teie panite 25 eurot ja vajutasite kinnita. Ehk oskate detailsemalt kirjeldada (sisendandmed), et mis täpsemalt ei õnnestunud.Võite ekraanipildid ja tegevuste kirjelduse ning arvatava vea saata bugs <ätt> stiigo.com aadressile.


Salvestatud finantskannetel ei saa kontot muuta, siis tuleks [u]Ctrl+Delete[/u] vajutada finantskande all ja kande rida uuesti luua.

Samas [u]muuta [/u] saab vaid neid kandeid, mis on tehtud pearaamatu (finantskanded) kaudu.

---
Ostu - Müügireskontro / Pank jne kandeid saate vaadata, kuid muuta ei saa. Asi selles, et ntx kui laekumiste kannet hakatakse eraldi muutma, siis lähevad andmed sünkroonist välja. Seda disaini pole mitte paha pärast rakendatud vaid kogemused näitavad, et selline kahest kohast muutmine toob kaasa paraja kaose.

Kui võtate kinnituse maha ntx laekumisel, siis kanded tühistatakse ning kinnitamisel luuakse uuesti.

Tervitab,
Ingmar[/quote]


Tere,

jah olen igati kursis et katsetamise faasis, seega peaks reaalselt toimetamine andma eriti head vastukaja.
Osalise laekumise kohta niipalju, et täna õnnestus tõepoolest laekumise aknas muuta summat väiksemaks, aga finantskandes näitab ikka kogu summat laekunuks. Ja veel kas ma laekumiste nimekirjas, kus ma nüüd väheke möllanud olen saan need kinnitamata laekumised, millelt kinnituse maha võtsin ära kustutada mingil moel või jäävad need aegade lõpuni sinna rippuma kinnitamata kujul.
Minu nägemus finantskannete muutmise osas oli näiteks kulukontode muutmise võimalus(see on üsna elementaarne), arvulisi näitajaid muutma ei peaks ega tohikski. Kui alguse asi siis üsna tihti aja jooksul tekib vajadus kulusid ümber klassifitseerida. Antud programmi puhul on siis ainuke võimalus teha ostuarvele kreedit ja siis sisestada uus ostuarve uue kulukontoga?!?

Tervitades,

Pille
Guest
 

Re: Osaline laekumine

Postby admin » 20 Jun 2011, 14:20

Guest wrote:Tere,

jah olen igati kursis et katsetamise faasis, seega peaks reaalselt toimetamine andma eriti head vastukaja.
Osalise laekumise kohta niipalju, et täna õnnestus tõepoolest laekumise aknas muuta summat väiksemaks, aga finantskandes näitab ikka kogu summat laekunuks. Ja veel kas ma laekumiste nimekirjas, kus ma nüüd väheke möllanud olen saan need kinnitamata laekumised, millelt kinnituse maha võtsin ära kustutada mingil moel või jäävad need aegade lõpuni sinna rippuma kinnitamata kujul.
Minu nägemus finantskannete muutmise osas oli näiteks kulukontode muutmise võimalus(see on üsna elementaarne), arvulisi näitajaid muutma ei peaks ega tohikski. Kui alguse asi siis üsna tihti aja jooksul tekib vajadus kulusid ümber klassifitseerida. Antud programmi puhul on siis ainuke võimalus teha ostuarvele kreedit ja siis sisestada uus ostuarve uue kulukontoga?!?

Tervitades,

Pille


Tere,

tänan testimise eest. Aga, miks peaks ostuarvele uuesti kreediti tegema, kui kulukontot muuta. Siis piisaks, kui võtta arvel kinnitus maha, muuta konto ära kas päises või arveridadel ja uuesti kinnitada. Eelmised kanded tühistatakse, tehakse uued. Või sain küsimusest valesti aru ?


Teisel juhul (osaline laekumise kanne) on tõesti tegemist kriitilise veaga, mida asun parandama. Huvitav, et teised minu testijad pole seda märganud.
- viga on ära parandatud ver. 0.64


Igasuguste kustutamise poolest olen ma alati olnud skeptiline, aga kui selle järgi vajadus on, siis peaks võimaldama. Lubada kustutada kinnitamata kandeid / laekumisi või veel midagi ?

Tänan,
Ingmar Tammeväli
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Osaline laekumine

Postby pillead » 24 Jun 2011, 19:41

admin wrote:tänan testimise eest. Aga, miks peaks ostuarvele uuesti kreediti tegema, kui kulukontot muuta. Siis piisaks, kui võtta arvel kinnitus maha, muuta konto ära kas päises või arveridadel ja uuesti kinnitada. Eelmised kanded tühistatakse, tehakse uued. Või sain küsimusest valesti aru ?


Teisel juhul (osaline laekumise kanne) on tõesti tegemist kriitilise veaga, mida asun parandama. Huvitav, et teised minu testijad pole seda märganud.
- viga on ära parandatud ver. 0.64


Igasuguste kustutamise poolest olen ma alati olnud skeptiline, aga kui selle järgi vajadus on, siis peaks võimaldama. Lubada kustutada kinnitamata kandeid / laekumisi või veel midagi ?


Tere,

jah eks ma ka arenen, nokkisin alles nüüd ära, et ostu ja müügiarvetelt saab kinnituse maha võtta. Põhimõtteliselt on see abiks, aga ikkagi jään selle juurde, et oluliselt lihtsam oleks finantskandes kontosid vahetada. Jah üldjuhul on kustustamistega see lugu, et kui inimene ei oma täit ülevaadet, kuidas süsteem toimib siis kipub asi lõpuks käest ära minema.
Lisaks tunnen mina isiklikult puudust numeratsioonist, kus saan kuude lõikes kandeid üksteisest eristada, näiteks OST 1102001, FK 1102002, kus on kajastatud aasta, kuu ning järjekorra number, lisaks on näha moodul milles on kanne teostatud.
Mul on veel selline palve, et mina oma versioonis 0,61 ei saa laekumistega enam üldse hakkama. Panen laekumise peale, siis finantskandesse viskab 2-3 kordselt ja kinnitust ei lase ka enam peale seda maha võtta. Kui olukord nüüdseks parem ver. 0,64, siis tahaksin inimeste (mitte IT inimeste) keeles väikest juhendit kuidas saaksin endal, ilma eelnevate andmete sisestuse muutmist, teha versiooni uuendamist.

Kõike paremat,

Pille
pillead
 
Posts: 2
Joined: 12 Jun 2011, 16:03

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 24 Jun 2011, 22:29

Tere,

programmi avalikustamine saigi natuke oodatust varem tehtud (testijate), selletõttu puudub ka veel juhend. Samas oligi eesmärk kirjutada tarkvara, mis võimaldab suht deduktiivselt teda tundma õppida.

Kõige pikemad vaidlused ongi olnud selle tarkvaraga seoses, seerianumbrid (kanded). Ja see punkt siiani lahtine, sest ntx mina ei poolda üldsegi lihtsuse poolest loogikat, kus pead mingi hetk uuesti seerianumbrite vahemikud defineerima, õigemini tahaks seda vältida.

Hetkel tõesti on nii, et "pearaamat" on eraldi kandeseerias, "arved" teises ja "laekumised" kolmandas...ülejäänud tehingud kasutavad süsteemset numeratsiooni.

Nüüd ongi küsimus, millised kanded peaksid minema veel täiesti enda numbriseeriates :?: Ja kui avatakse uus majandusaasta, kas siis automaatselt hakkaks numeraator 1 pihta.


See aasta ja kuu lisamine numeraatorisse pole probleem. Samas selle prefiksi lisamine tekitab küsimusi, sest süsteem teab dokumendi tüüpi. Pigem millistes aruannetes ta võiks siis veel omakord numbri ette kirjutada lühendi, et kas ost, müük, laekumine.

Samas pearaamatu aruandes on dokumendi tüübi lühendid olemas:

"OA" - Ostuarve;
"AR" - Arve; müügiarve
"KR" - Kreediarve
"SO" - Sissetuleku order
"VA" - Väljamineku order
"LA" - Laekumine / sissetulek pangast
"MK" - Tasumine
"AL" - Algsaldod
"MM" - "Memoriaalorder" / Varia
"PV" - Põhivara

----

Tarkvara automaatne uuendamine tuleb alles sügise poole, sest hetkel nö testperiood. Pean teiste testijatega veel läbi rääkima asjad, kui neid ka zip faili variant häirib, siis võtame selle varem plaani.

Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby Ann » 25 Jul 2011, 18:18

Kõigepealt tänud programmi tegijale :)
Kasutasin ka ja töö sujus täitsa kenasti, vahepeal pidasin paar kuud pausi ja nüüd püüdes uuesti sisse logida, sain teate: "Andmebaasi logimine ebaõnnestus. None of the dynamic libraries can be found: libpq81.dll, libpq.dll".
Olen nõutu, mis ma peaks tegema?
Ann
 

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 25 Jul 2011, 19:36

Ann wrote:Kõigepealt tänud programmi tegijale :)
Kasutasin ka ja töö sujus täitsa kenasti, vahepeal pidasin paar kuud pausi ja nüüd püüdes uuesti sisse logida, sain teate: "Andmebaasi logimine ebaõnnestus. None of the dynamic libraries can be found: libpq81.dll, libpq.dll".
Olen nõutu, mis ma peaks tegema?


Tere,

iseenest failid ei kao, programm on kas vales kataloogis või on fail libpq.dll ära kustutatud või vigastada saanud.

Soovitan uuesti Stiigo alla laadida (0.67 ver), ehitasin ka programmi sisse süsteemi, mis käivitamisel kontrollib , kas tema tööks vajalikud failid asuvad temaga samas kataloogis. Võtsin aluseks Teie probleemi.

Millist Windowsi Te kasutate (Windows XP, Windows 7 ...) ? Püüame probleemile lahenduse leida...


Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Osaline laekumine

Postby Muff » 28 Jul 2011, 00:01

Tegelikkuses on siiski vaja kõikidele dokumendiliikidele (arved, ostuarved, laekumised, tasumised, kassaorderid jne) kustutamise võimaldamist kinnitamata kannetele. Skeptiline ei tohiks olla, sest eks igaüks vastutab ikka ise oma tegude eest (valed kustutamised vms). Hiljem võib ju määrata n.ö kasutaja õigustena ära, kas nimetatud isikul on kustutamise õigus või mitte.
Muff
 

Re: Üldised küsimused

Postby isakene » 02 Aug 2011, 23:04

Selline küsimus: ühemehefirma, aga raamatupidaja elab teises arvutis. Kas Stiigot on võimalik võrgus kasutada ja kui, siis mida selleks teha? Kui ei, siis kuidas kõige lihtsamalt arvutite vahel andmebaasi sünkroniseerida?
isakene
 

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 03 Aug 2011, 13:58

isakene wrote:Selline küsimus: ühemehefirma, aga raamatupidaja elab teises arvutis. Kas Stiigot on võimalik võrgus kasutada ja kui, siis mida selleks teha? Kui ei, siis kuidas kõige lihtsamalt arvutite vahel andmebaasi sünkroniseerida?


Stiigo ongi mõeldud ennekõike võrgu versiooniks. Ehk teil tsentraalne andmebaas ja seal küljes N + 1 klienti, kasvõi 1000.
Variant, et te panete Postgres andmebaasi enda arvutil tööle ja lasete raamatupidaja sinna sisse. Siis peate enda ruuterist lubama sissetulevaid ühendusi pordile 5432 ning Postgre faili pg_hba.conf kirjutama IP, mille pealt raamatupidaja Teie masinasse tuleb. Failist otsida rida
# IPv4 local connections:

ja sinna peale teisi IPsid lisada (12.12.12.12 asendada reaalse IP aadressiga !)
host estbk all 12.12.12.12/24 md5



Samas oleks soovitav kasutaja turvalist ühendust OpenSSH abil, hea server on Copssh
http://www.binbert.com/blog/2010/05/ssh-windows-server-with-copssh-openssh/

Kui mu jutt oli liiga keeruline, siis ehk leiate mõne IT mehe, kes suudab teil ära konfida arvuti.

----

Mingi aja pärast tuleb ka backup võimalus, siis lihtsam vastupanu tee, et aeg-ajalt raamatupidaja backupid enda arvutisse lasta. Samas see pole eriti hea lahendus.


Tervitab,
Ingmar
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby isakene » 11 Aug 2011, 14:03

Tänud!

Ilmnes aga probleem. Panin stiigo jooksma lauaarvutis. Lubasin kolmele arvutile sissepääsu ruuteris pordile 5432:

Image

ja tuttav itimees täiendas ära pg_hba.conf, mis näeb nüüd välja selline:

# IPv4 local connections:
host all all 127.0.0.1/32 md5
host estbk all 192.168.1.114/24 md5
host estbk all 192.168.1.140/24 md5
host estbk all 192.168.1.145/24 md5
# IPv6 local connections:
#host all all ::1/128 md5

Programmi sisse pääseb aga millegipärast ainult ühe arvutiga (192.168.1.145), ülejäänutele annab sisselogimisel veateate:

Andmebaasi logimine ebaõnnestus!
SQL error: could not connect to server: Connection refused(0x0000274D/10061)
Is the server running on host "localhost"and accepting
TCP/IP connections on port 5432?

desktop ja 2 purki jooksevad XP-l, see arvuti, millega sisse pääseb, vistal.

Mida peale hakata?
isakene
 
Posts: 4
Joined: 11 Aug 2011, 13:50

Re: Üldised küsimused

Postby admin » 12 Aug 2011, 00:57

See on mingi ruuteri konfimise kala nö olukorda nägemata võimatu öelda täpset viga. Aga konkreetselt ei saada masinaga ühendust läbi pordi 5432.

Kas selle arvuti tarkvaralises tulemüüris pole mingeid piiranguid, mis Postgre andmebaasi jooksutab ?

pg_hba.conf probleem pole, juhul kui lubatud arvutit seal poleks, siis ta ütleks no pg_hba.conf entry for host ...
admin
Site Admin
 
Posts: 171
Joined: 08 May 2011, 21:28

Re: Üldised küsimused

Postby isakene » 17 Aug 2011, 14:36

Endiselt ei saa toimima. Itimees sügas kukalt ja avaldas arvamust, et kuna purgid on kõik kohtvõrgus, siis ruuteri konf ei tohiks asjale üldse mõjuda. Proovisin järele, keerasin port forwardingu kinni - ei mingit muutust, endiselt üks arvuti pääseb sisse, teised mitte. Tulemüüri lülitasin prooviks üldse välja, ei aidanud. Proovisin ka pg_hba.conf-is aadresse ümber tõsta, et äkki mingi loll süntaksiviga. Itimees tõstis lõpuks käpad püsti, tema võrku nii hästi ei tundvat.

Siiani olukord endine - vistaga purk pääseb kohtvõrgus sisse, xp-d mitte.
isakene
 
Posts: 4
Joined: 11 Aug 2011, 13:50

Next

Return to Raamatupidamistarkvara Stiigo

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron